We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Alla andra ska dö (singel)

by Lotta Wenglén

/
  • Streaming + Download

    Includes high-quality download in MP3, FLAC and more. Paying supporters also get unlimited streaming via the free Bandcamp app.

      name your price

     

1.

about

Skånebaserade Lotta Wenglén har genom åren spelat i otaliga band i Malmö så som ba-ba-loo, Sunshine Rabbits, Up the Mountain, Fullmånen från Helvetet, Det Döda Köttet och albumaktuella Blind Lake.

Hon har mellan 2001-2013 släppt fem engelskspråkiga soloplattor, flertalet singlar och en EP och är nu tillbaka för att presentera nytt material på svenska. Först ut är singeln "Alla andra ska dö" med tillhörande video som har premiär den 31 januari. Singeln följs av en femspårs-EP med release i vår.

Produktionen är ett samarbete mellan Lotta och Lasse Johansson Ståle (The Cardigans, Brothers of End, Lost Johansson).

Lotta säger så här om låten "Alla andra ska dö":
"När en person dör, och det inte finns några anhöriga som tar hand om deras saker, finns det folk som jobbar med det. De går metodiskt igenom skåp och lådor och samlar ihop den dödes tillhörigheter. De hittar ibland kärleksbrev som ingen fått läsa, ofta fotografier som sorterats bort från fotoalbumen, och inte allt för sällan en omfattande samling gipskatter i olika storlekar och utförande.

Den här låten tar avstamp i funderingar och fantasier kring vad människor lämnar efter sig när de dör och om den smärtsamma vetskapen om att vi ska mista allt vi älskar; allt vi har.

För att fatta mod till att spela in den första av fem låtar kontaktade jag Lasse Johansson Ståle som jag spelat med tidigare och som jag kände förtroende för. Vi började samtala om texterna och vilken inramning som skulle kunna passa. Lasse tyckte att min lilla nylonsträngade gitarr som jag köpte som nioåring och min sång borde vara i fokus och att vi sen skulle bygga rum av instrument runt dessa två. Saturnus ringar nämndes även vid detta samtal och jag visste att vi skulle förstå varandra." Lotta Wenglén

credits

released January 31, 2020

Musiken är inspelad och producerad av Lasse och Lotta i Margit Music Studio i Böste samt i The Cardigans replokal i Malmö 2018-2019

Sång, gitarr, bas, keyboard och slagverk: Lotta Wenglén
Keyboard, slagverk och kör: Lasse Johansson Ståle
Trummor: Markus Bergqvist
Kör: Anja Bigrell, Mattias Areskog och Cecilia Nordlund
Mix: Lasse och slutfix av David Carlsson i Gula Studion, Malmö
Master: Becki Whitton
Foto artwork: Niklas Hansson
Artwork: Lotta

license

all rights reserved

tags

about

Lotta Wenglén Trelleborg, Sweden

Den här bandcampsidan är tillägnad Lotta Wengléns musik på svenska. Hon påbörjade 2018 ett samarbete med Lasse Johansson Ståle kring sitt nyskrivna material på svenska. Detta samarbete har burit frukt så nu finns det 5 låtar till EP:n Alla andra ska dö med release i mars 2020. Lotta fortsätter att skriva på svenska så det finns all anledning att återkomma hit!
Mer om Lotta på www.lottawenglen.com
... more

contact / help

Contact Lotta Wenglén

Streaming and
Download help

Report this album or account

If you like Lotta Wenglén, you may also like: